top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon

Shoppen

Geen grote-merken-winkels hier, maar wel wat kleine shops met een vaak lokaal aanbod.

Ôm Cosmos te Durbuy-Ville

Handgesculpteerde gebruiksvoorwerpen, houten speelgoed, glaswerk, zeepjes, ...


Een dappere man uit de Himalaya verkoopt hier zijn eigen handwerk. Uiteraard deed hij ook zelf de inrichting van zijn knusse shop, en dat maakt meteen dat je de bezieling voelt als je hier binnenstapt. Kwaliteitsspulletjes vanuit de hele wereld op een paar vierkant meter oppervlakte.
 

Rue des Récollectines, 19 - 6940 Durbuy-Ville
+32 (0)475 68 19 67

Taste-Tea te Durbuy-Ville
Thee, klassiek geroosterde koffie, artisanale chocolade,....

Durbuy heeft een reputatie op het gebied van artisanale (streek)producten en Taste-Tea zit helemaal op die lijn. Een ruim aanbod aan lekkers, moois, en alles wat verder met thee en koffie te maken heeft. Ook online te koop.


Rue du Comte Théodule d'Ursel, 11 - 6940 Durbuy-Ville
+32 (0)86 34 90 45
www.taste-tea.be

L'Herbe Rouge te Durbuy-Ville
Van meubel tot sjaal, en weer terug.

L'Herbe Rouge valt moeilijk onder één noemer te vatten. Je vindt er zowel huisdecoratie, verlichting en meubeltjes als kledij en accessoires. Als gast van La Goutte zal je misschien enkele spulletjes uit deze winkel herkennen.
 

Rue Alphonse Eloy, 11, 6940 Durbuy-Ville 
+32 (0)86 38 70 74

Les Demoiselles te Durbuy-Ville
Eigen juweeltjes, kleertjes en accessoires.


Even voorbij de brug, richting Barvaux is er een nieuwe boetiek gekomen. De eigenares heeft er haar kleine atelier waar ze zelf juweeltjes maakt en verkoopt. Voor niet al te veel geld vind je er leuke dingetjes. Het loont de moeite om even zowat 100m uit het oude centrum te lopen en zelf wat te gaan snuisteren.

Rue Compte d'Ursel, 39, 6940 Durbuy-Ville 
+32 (0)86 36 73 05

Que du Belge te Durbuy-Ville
Enkel Belgische producten, maar niet de voor de hand liggende chocolade en bieren.

De naam zegt het al, hier enkel Belgische stuff. Maar niet de obligate streekbieren, cakes, wafels en chocolade maar wél de iets exclusievere dingen. Belgische wijn bvb. Belgische wijn? Jawel, Belgische wijn. Of wat dacht je van een sigaartje met tabak van de Semois? Een schare likeur? Uiteraard ook een paar van de beste bieren die we te bieden hebben. 
En kwaliteitschocolade, wat dacht u.
Kortom, enkel het betere werk. En alles Belgisch. 

 

Rue Compte d'Ursel, 26, 6940 Durbuy-Ville 
+32 (0)84 05 88

Ferme Paquet te Morville
Zelfgemaakte koeienkaas en confituur.


Op vrijdagnamiddag, zaterdag en zondagvoormiddag doet de boerin haar kleine winkeltje open. Ze verkoopt er haar zelfgemaakte kazen, yoghurt, boter en melk, en vult haar rekken verder aan met streekproducten (confituur, aardappelen, verse eitjes en streekbiertjes). Ik haal er o.a. de bloem waarmee ik zelf ons brood bakken. Eens om de 2 weken heeft ze ook heerlijke hesp van een boerderij verderop.


Morville 23, 6940 Wéris
+32(0)86 21 35 60

Chèvrerie d'Ozo

Geitenkaas, omdat het niet altijd van de koe moet komen.

In het centrum van het kleine dropje Ozo bevindt zich een geitenstal waar ongelooflijke lekkere geitenkaas gemaakt wordt. De kaas die er gemaakt wordt is overal in België beschikbaar, maar zo vers vind je ze natuurlijk enkel hier. De boerderij is erg verzorgd en open voor bezoek, een kans om de bruine berggeiten in hun stallen te bezichtigen.

Ozo, 25A, 6941 Izier
+32 (0) 86 40 02 66

Boucherie Bodson te Durbuy-Ville

Ardense gerookte hammetjes, worst en fijnkost.


In Durbuy-Ville zijn er nauwelijks winkeltjes waar je etenswaren kan kopen. Bij Bodson echter kan je wat ontbijtdingen kopen of een belegd broodje. Maar je gaat er echt naar toe omwille van de typische Ardense vleeswaren. Eén van hun specialiteiten zijn de gerookte hammetjes en gerookte worsten. Tijdens het seizoen moet je er ook zijn voor de wildpastei.


Alle dagen open van 8 tot 18u, behalve woensdag buiten de schoolvakanties.

Rue Alphonse Eloy, 2 - 6940 Durbuy
+32 (0)86 21 16 28

La Ferme André

Groot aanbod aan bio-producten allerlei.


La Ferme André heeft het professioneel aangepakt en bij de boerderij een mooie en ruime winkel gebouwd waar je het grootste assortiment bioproducten uit de streek kan vinden. Vergelijk het een beetje met een bescheiden versie van een Bio-Planet.
 

Rue de Méan, 11
5374 Maffe
+32 (0)86 32 12 98
http://www.lafermegourmande.com

bottom of page