top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon

Restaurants

Dit is een lijstje met horeca waar ik graag kom. Uiteraard omdat ik het eten lekker vind, maar ook omdat er bvb in de tuin gegeten kan worden of omdat de baas zo'n authentieke figuur is. De lijst is verre van volledig, maar ik hoop met deze selectie toch al iets voor ieders smaak en beurs te kunnen bieden.

Au Romain

Brasserie waar je terecht kan voor een drankje en een hapje.


Anke en Filip runnen een hotel-brasserie in een oud pand op de weg van La Goutte au Bord de l'Aisne richting Manhay. Ze behielden het authentieke karakter van het huis uit 1860 en de gezellige gelagzaal ruikt naar het haardvuur dat tijdens koude dagen steevast brandt. Filip is kok en volgt een traditionele keuken. Stoofvlees met frietjes, lamskroontjes, forel,… Ik vond het erg lekker en de sfeer was huiselijk, los en ontspannen. Gasten van La Goutte die ik er reeds heen stuurde waren even enthousiast als ikzelf. Dat zit dus wel snor Au Romain.
 

Het restaurant is open op donderdag en vrijdag vanaf 18u, op zaterdag vanaf 16u en op zon- en feestdagen vanaf 12u.

Ninane 19,
6941 Heyd
Tel: +32 (0)86 45 00 03
www.au-romain.be

La Tièsse di Bwès te Wéris

Onverwachte parel.

Het oudste restaurant van Wéris luistert naar de naam La Tièsse di Bwès, Wallon voor La Tête de Bois (de Houten Kop). Ik probeerde het duurste menu, 'Arthur' à 50€, en kreeg hiervoor naast de Amuse Gueules twee uitstekende voorgerechten, een hoofdschotel en een dessert. Ik proefde hier ook enkele zeer goede wijnen voor de aanvaardbare prijs van ±30€/fles. 
Het restaurant wordt gerund door slechts 2 personen, de chef en zijn echtgenote, wat maakt dat je misschien een beetje geduld moet hebben tussen twee gangen. Het is geen fastfood natuurlijk. Maar het loont meer dan de moeite want elk gerecht wordt met veel zorg bereidt. De eetzaal ligt naast de open keuken zodat je mooi kan volgen wat de chef uit zijn hoed tovert. Tijdens de zomer kan je ook eten op het terras.


Het restaurant is alleen open tijdens het weekend en aanvaardt enkel cash. Reserveren is noodzakelijk.

 

Rue des Combattants, 8
6940 Wéris 
Tel: +32 (0)86 38 71 63 - +32 (0)497 42 24 55
www.tiessedibwes.be

Brasserie Fred te Durbuy-Ville

Bib Gourmand, Brasserie van le Sanglier des Ardennes,
keuken is doorlopend open.

Brasserie Fred is een spin-off van het befaamde restaurant 'Le Sanglier des Ardennes'. Maar waar 'Le Sanglier' het moet hebben van een iets conservatiever menu, gaat Freds voor een iets lichtere versie. Kwaliteit voor een redelijke prijs moeten de chefs gedacht hebben. En dat is precies wat je hier mag verwachten. Geen grote verrassingen op de kaart, maar wel een paar klassiekers die volgens de regels van de kunst bereid worden. Hun Steak Tatrtaar bvb, vaak een goede test voor de kwaliteit van het eten, is uitstekend. Hun Koninginnehapje (Bouchée à la Reine) is één van de beste die ik ooit heb gegeten (sorry oma).

 

Naar mijn smaak iets te veel koeienvellen in het interieur, maar het uitzicht op het kasteel maakt dat helemaal goed.

 

Reken op €30 voor een hoofdgerecht, plus dessert, een aperitiefje en flesje prima huiswijn.

Rue Comte d’Ursel 14 
Tel: +32 (0)86/21.32.62.

www.sanglier-des-ardennes.be

Le Parc te Durbuy-Ville

Het meest Durbuysiaanse restaurant van Durbuy.

Dit is Durbuy 'pur sang'. Reeds meer dan 30 jaar runt deze familie echte Durbuysiens dit restaurant. Voor mij is het tegelijk ook het meest Belgische restaurant van het stadje. Op het menu staan alle schotels die je hier mag verwachten, gaande van forel tot steak over mosselen (echte aanrader!) en een stuk wildgebraad in het seizoen. Hier kom je niet voor de grote verrassingen, maar omdat er voor elk wat wils is. Natuurlijk is er ook een kindermenu. 

 

Je wordt hier altijd met de glimlach bediend, hetzij door de immer vriendelijke Cédric (die ook een aardig mondje Nederlands praat) hetzij door Brieu of één van de andere vaste obers. Baas Michel is nooit verlegen om een praatje, maar ik vermoed dat het echte geheim van le Parc de 'mater familias' is die haar recepten doorgeeft en nog steeds een oog op de keuken houdt.

 

Ik kom graag naar dit familierestaurant voor een lunch of een avondmaal omwille van de authenticiteit en omdat het plaatje klopt. 
 

In het centrum van Durbuy.
Avenue Hubert Philippart, 1
Tel: +32 (0)86 21 10 65

www.leparc-durbuy.be

Le Cor de Chasse te Wéris

Toprestaurant met 1 Michelinster.

Voor wie enkel het beste goed genoeg is heb ik slechts één adres: le Cor de Chasse. Je kiest (in het WE) uit 2 menu's, met of zonder aangepaste wijnen, of op weekdagen à la carte. Ik ging voor het degustatiemenu à € 58 mét aangepaste wijnen à €28 en werden geen seconde teleurgesteld. Wat chef Mario Elias uit zijn mouw schudt is niet meer normaal. De wijnen passen perfect bij elk gerecht en worden gul geschonken. De bediening is vlot en correct en het interieur van de gerestaureerde kasteelhoeve is sober en smaakvol. Ik kan hier enkel positief over zijn. Niet goedkoop uiteraard, maar absoluut value for money.
 

Le Cor de Chasse
rue des Combattants 16/18
6940 Wéris
086/21 14 98
www.lecordechasse.be

l'Etable te Heyd

In Grill l'Etable is alles koe.

Eens om de zoveel tijd ga ik voor vlees, meer bepaald voor de beste steak die ik ken. L’Etable is een gezellige no-nonsens grill. Eric, de eigenaar/kok grilt het vlees op een open vuur in het midden van het restaurant. Voor ±20 euro/persoon heb je er lekker gegeten in een authentieke sfeer. Eric heeft ook een prima wijnkaart en overdrijft niet met de prijs. Maar een Godefroid, een streekbier uit Bouillon, smaakt er evenzeer bij.


Reserveren is noodzakelijk en kan vanaf 17.00u. 

Enkel open tijdens de weekends: vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 19.00u. L’Etable aanvaardt enkel cash.

In het centrum van Heyd, schuin tegenover de kerk.
+32(0)86 49 94 62

Le Clos des Récollets te Durbuy-Ville (Bib Gourmand - Michelin)

Gastronomische gerechten in een 17e eeuws pand.

Le Clos des Récollets is één van de betere restaurants uit de streek. De gerechten zijn alle gemaakt met verse ingrediënten. Geen zware kost, geen grote hoeveelheden, maar ruim genoeg en erg lekker bereid. Op de wijnkaart staan een paar prijzige jongens, maar je vindt er zeker een goede betaalbare wijn. Of je neemt een menu met aangepaste wijnen. Het koffietje achteraf alleen al doet je zin krijgen om er snel nog eens terug te keren. De bediening is no nonsens, vriendelijk en correct. Le Clos staat in de Bib Gourmand van Michelin, en dat is écht een referentie. Neem wél de tijd, want tussen twee gerechten moet je vaak even wachten.

Rue de la Prévoté, 9 - 6940 Durbuy-Ville
+32(0)86 21 29 69

Restaurant Victoria te Durbuy-Ville

Fijne tuin en aangenaam terras.

De koks van Victoria gooien alles op de grill. Maar ze doen het met stijl. De kip van het huis is één van mijn favorieten, verrassend fijn gekruid en met een heerlijke looksaus. Ook de vis van de dag is ons nog nooit tegen gevallen, die bestel ik inmiddels met de ogen dicht. De gerechten hebben iets verfrissend en onverwacht. Menu à €30 pp of à la carte. Voor de liefhebber is er een speciale pastis als aperitief. Ik ga er vooral graag bij mooi weer, om te eten in de tuin of op het terras.


Rue des Récollectines, 4
+32 (0)86 21 28 68

Radadesh - Hare Krishna te Septon

Vegetarische dagschotel met een vleugje kitsch.

In het kasteel van Septon, vlakbij Durbuy, bevindt zich reeds jaren een Hare Krishna gemeenschap. Voor wie houdt van vegetarisch is dit dé plaats om te gaan eten. Het restaurant is niet echt aantrekkelijk en doet wat kil en kitscherig aan, maar bij mooi weer kan je ook buiten eten en voor €15 heb je er de beste groentenschotel. Overvloedig en vers. Mij smaakt het elke keer weer. Proef ook het notenbrood uit hun bakkerij, naast hun prullaria-shop. Erg lekker!


Keuken is open van 12u tot 20u (april-november)
of van 12u tot 18u (oktober-maart)
Château de Petite Somme
Petite Somme 5, 6940 Septon – Durbuy
+32 (0)86 32 29 26

La Passerelle te Grandhan

Goede all rounder voor een prima prijs.

All round restaurant met terras aan de oever van de Ourthe.
Zeer goede prijs/kwaliteit, voor elk wat wils, prima wijnkaart. 


Rue Chêne à Han 1
6940 Grandhan
Tel: +32 (0)86 32 21 21
www.la-passerelle.be

bottom of page